Tukaj smo, da vam pomagamo! Pokličite nas za pomoč pri izbiri prave opreme in  ponudbo:
0591 00996

Oprema delovnega prostora, 1. del: Kako izbrati primerno delovno mizo?

Da proizvodnja in delavnice nemoteno obratujejo, zelo pomembno vlogo igra primerna oprema. Niso pa na področju proizvodnje in delavnic pomembni le delovni prostori, temveč tudi garderobe in jedilnice. Pa začnimo na začetku.

Pomembni sta stabilnost in robustnost delovnih miz

Za delo so ključnega pomena delovne mize, pri katerih so pomembni številni kriteriji, kot so debelina delovne plošče, stabilnost in robustnost. Biti mora tudi primerno visoka in imeti prostor za vsa potrebna orodja ter potrebščine. Ko se odločamo, katero delovni mizo kupiti, moramo vzeti v obzir površino in višino. Delovne mize z manjšo površino namreč niso tako primerne za rezanje dolgih kosov lesa (površina mora biti namreč uravnotežena).

Površina delovne mize

Za delo so ključnega pomena delovne mize, pri katerih so pomembni debelina delovne plošče, stabilnost in robustnost. Če želimo rezati daljše kose, je primernejša večja površina. V kolikor pa več barvamo in delamo na projektih z natančnimi detajli, pa so idealne manjše klopi. Manjše delovne mize poleg potrebne površine za projekt odlikujeta tudi mobilnost in dostopnost.

Višina delovne mize

Naslednji kriterij je višina, saj morate upoštevati položaj, v katerem boste med delom. Da se izognete bolečemu hrbtu, morate kupiti delovno mizo s pravilno nastavljeno višino. Opredeliti moramo tudi oz. nosilnost, ki jo potrebujemo za delo z delovno mizo. Določiti moramo najpogostejši material oz. projekte.

Dodatki za delovne mize

Večjo funkcionalnost delovne mize dosežejo s številnimi dodatki, kot so izvlečni predali, paneli za orodje, police in obešala.Delovne mize v naši ponudbi imajo lahko kovinsko ali leseno površino, še večjo funkcionalnost pa dosežejo s številnimi dodatki, kot so izvlečni predali, paneli za orodje, police in obešala. Pomembno je, da so delovne mize robustne, imajo dovolj veliko nosilnost, ojačan spodnji del in prav pridejo tudi predalniki za vse pripomočke.

Na spletni strani nordpro.eu najdete delovne mize štirih linij – Linija Basic, Linija 2014, Linija Classico in Linija BT Professional.

Poleg primerne delovne mize veliko vlogo igrajo tudi industrijske omare in garderobna oprema, ki se jima bomo posvetili v naslednjih dneh.

Še več informacij o profesionalni opremi za vse dejavnosti najdete na www.nordpro.eu.

Lahko nam pišete tudi na info@nordpro.eu ali nas pokličete na +386 (0)40 858 117 in vam bomo pomagali pri izbiri oz. bomo odgovorili na vaša vprašanja.

 

7 ključnih vprašanj, ki vam bodo pomagala izbrati pravo vertikalno balirko za vaše potrebe