Tukaj smo, da vam pomagamo! Pokličite nas za pomoč pri izbiri prave opreme in  ponudbo:
0591 00996

7 ključnih vprašanj, ki vam bodo pomagala izbrati pravo vertikalno balirko za vaše potrebe

Katero vrsto materiala želite stisniti?

Različne surovine za recikliranje lahko zahtevajo različne rešitve. Imamo posebne balirke za npr. aluminijaste pločevinke, plastične steklenice, trdo plastiko, tekstil itd. Če stiskate karton, papir in suho mehko plastiko, je naša serija B dobra izbira, ne da bi pri tem ogrozili zmogljivost balirke. Če iščete vrhunski stroj za baliranje z nizkim stropom za težke obremenitve, ki je primeren za številne vrste materialov, je naša ponudba balirk serije X vrhunska izbira. In ja, enostavno lahko uporabljate isti balirni stroj za karton in plastiko, vendar ne hkrati. Priporočamo, da odpadke sortirate in izdelate ločene bale.

Koliko odpadkov ustvarite na teden?

Balirke je mogoče kupiti z različnimi stopnjami zmogljivosti. Za manjše lokacije je običajno najboljša majhna navpična balirka. Majhna navpična balirka zavzame minimalno prostora in izdela bale, ki se zlahka prilegajo skozi vrata in jih lahko upravlja ena sama oseba. Za večje količine materiala, ki ga je mogoče reciklirati, je lahko boljša izbira srednja ali velika balirka, saj boste pridelali manj bal. Nazadnje pomislite, koliko boste morda predelali v življenjski dobi balirke in ali predvidevate rast vašega delovanja.

Ali sta velikost in teža bale pomembni?

Naša ponudba navpičnih balirk se lahko razlikuje po velikosti in teži. Naše bale tehtajo od 20 kg do 800 kg. Z manjšimi balami je lažje rokovati in z njimi je mogoče manevrirati skozi standardna vrata, medtem ko lahko večje bale na paletah neposredno prispevajo k vračilu prihodkov. Vaše lokalno podjetje za ravnanje z odpadki vam lahko pomaga pri tem vprašanju. Nekateri lahko plačajo za baliran material v določenih velikostih, težah ali prostorninah. Ali pa vam je morda ljubša balirka za velike bale, da hitro in enostavno pospravite svoje reciklirane materiale.

Koliko prostora imate na voljo?

Prostor je ključnega pomena. Pretvorba v navpično balirko lahko sprosti nekaj prostora. Treba je upoštevati višino. Naša serija X-serije nizkoprofilnih balirk je zasnovana posebej za nizke strope. Stroj postavite čim bližje viru odpadkov. Izmerite, ali je prostor za balirko in ljudi, ki jo upravljajo. Bistvenega pomena je razmisliti o tem, ali se lahko postopki pravilno nadaljujejo okoli balirke, ko je nameščena.

Kakšno napetost in herce imate na voljo?

Ali imate na predvidenem mestu balirk na voljo enofazno ali trifazno? Naša majhna paleta balirk je na voljo v enofazni obliki, medtem ko so naše srednje in velike balirke trifazne. Ne pozabite preveriti priložene napetosti in hercev.

Kakšen je vaš proračun za balirko?

Pomislite, koliko želite porabiti za stroj za baliranje. Nočete preveč zapravljati in plačati za funkcije ali zmogljivost, ki je ne boste nikoli uporabili. Prav tako ne želite premalo porabiti ter žrtvovati produktivnosti in proizvodnje. Upoštevajte, da bi lahko vašemu proračunu
pomagali prihranki/donos, ki ga boste dobili z boljšim ravnanjem z odpadki.

Vam je varnost pomembna?

Končno so balirke Bramidan razvite in izdelane z mislijo na upravljavca balirke. Uporabnik balirke mora biti zaščiten skozi vse vidike delovanja. Naši stroji so varni po zasnovi. Naše balirke razvijamo in izdelujemo v skladu z najvišjimi evropskimi standardi. Najnovejši varnostni standard EN16500 predpisuje zelo visoko stopnjo varnosti za vse bistvene funkcije vertikalnih balirk.

Kontaktirajte nas

Naše strokovno osebje vam vedno z veseljem odgovori na vpršanja, svetuje in vam pomaga najti najboljšo rešitev za ravnanje z odpadki, da dobite predstavo o tem, kateri stroji za baliranje vam lahko koristijo.

Vašanja? Stopite v stik še danes 

Akcijska ponudba prekucnih zabojnikov